Träning för äldre

Motion och träning ökar kroppens styrka, förbättrar kondition och uthållighet, minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, ökar kroppens hållbarhet, förbättrar balansen, ökar rörligheten mm.  Detta gäller alla, unga som gamla. Äldre kan öka sin förmåga lika mycket som unga från otränad till vältränad*. Det är därför aldrig för sent att börja träna! Och ju äldre vi blir desto större är anledningen till att hålla igång och träna eftersom skador och sjukdomar börja uppträda med ökad ålder.

Med en aktiv livsstil kan vissa skador och sjukdomar mildras eller t.o.m. helt undvikas! Men det är viktigt att träningen utformas så den passar dina fysiska förutsättningar. Med min bakgrund som idrottslärare, tränare för elitidrottare, hälsocoach och sjukgymnast är jag van att utforma träningsprogram utifrån olika behov och förutsättningar så att träningen blir säker och optimerar resultaten.

* dock har unga ett bättre utgångsläge varför slutresultatet hos den yngre personen tenderar att bli bättre än hos den äldre

[maxbutton id=”1″ url=”/webbutik” text=”Gå till butik” ]